Minder calorieën: minder kans op borstkanker?


Kun je met een dieet voorkomen dat je borstkanker krijgt? Britse wetenschappers zeggen van wel. Het lijkt me een gevaarlijke aanname. Want wie garandeert dat het echt zo is?

Volgens onderzoekers uit Manchester hebben vrouwen die 2 dagen per week leven op 650 calorieën per dag – wat bizar weinig is – minder kankerverwekkende hormonen in hun bloed.

‘Wie dit dieet haar hele leven lang volgt, voorkomt dat de tumoren zich kunnen ontwikkelen’, verklaren de wetenschappers die 50 vrouwen volgden tussen 30 en 45 jaar die genetisch voorbestemd waren om borstkanker te krijgen.

Critici trekken de resultaten in twijfel en noemen de  studie ‘misleidend’. Volgens Julie Sharp van Cancer Research UK gaat de studie helemaal niet over borstkanker, maar over diëten en hun effect op gewichtsverlies. ‘Het is misleidend om de link met borstkanker te leggen.’

Ook zijn er twijfels over het effect van het dieet op de lange termijn. Afvallen is immers niet zo moeilijk, voorkomen dat je weer aankomt is veel lastiger.

Bron: hln.be

Lees ook:‘Vijf kilo afvallen verkleint kans op borstkanker’
Lees ook:Minder borstkanker met dieet én zonlicht
Lees ook:Gewichtstoename verhoogt kans op borstkanker
Lees ook:‘Gezondere leefstijl kan duizenden gevallen van borstkanker voorkomen’
Lees ook:Zwangerschapshormoon beschermt tegen borstkanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minder calorieën: minder kans op borstkanker?

  1. Blup

    Lekker zinvol (niet) dit bericht. Als je de kans op diverse kankers wil beperken kun je beter zoeken naar een koolhydraatbeperkt (en dan met name de granen) dieet. Gebruik je internets, wees kritisch.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>