Decembermaand zorgt voor extra kilo’s

December is een slechte maand voor de lijn. Uit een enquête in Kassa Magazine blijkt dat slechts 10% van de kijkers en lezers zonder gewichtstoename de feestdagen doorkomt. Het is de vraag of we dat erg vinden, want meer dan helft let niet echt op wat ze eten.
Vooral vlees en alcohol worden als onvermijdelijke lekkernijen gezien (48%). Maar ook (kerst)brood, oliebollen, hartige hapjes, banketstaven en chocoladeletters horen er echt bij.

Aan de slank-enquête deden maar liefst 11.000 deelnemers mee. Daarvan vindt 84% zichzelf wel eens te zwaar. Eén op de vijf trekt in januari het boetekleed aan: dan moet er weer afgevallen worden. Hoeveel, dat verschilt sterk: er zijn net zoveel Nederlanders die ‘slechts’ enkele kilootjes kwijt willen, als de mensen die meer dan 10 kilo lichter willen worden.

Kassa Magazine 6 ligt vanaf vandaag in de winkel

Bron: Vara Kassa 

Lees ook:Geen snoep meer bij de winkelkassa
Lees ook:Hoeveel tijd heb jij voor jezelf als moeder?
Lees ook:Een glossy met aandacht voor diabetes
Lees ook:Shocking!! Verzekeraars weigeren ex-kankerpatiënt
Lees ook:‘Dikke diëtist ongeloofwaardig’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>