Afvallen? Eet sterk ruikend voedsel!

Wil je nog een paar kilootjes kwijt voor de zomer begint? Probeer dan eens voedsel te eten met een sterke geur. Volgens Wageningse wetenschappers eet je daar minder van.

Hoe sterker de geur van voedsel, hoe kleiner zijn de hapjes die iemand ervan neemt, ontdekten de onderzoekers. Dat verklaart volgens hen ook waarom mensen muizenhapjes nemen van voedsel dat ze niet kennen of niet lekker vinden.

Bovendien ontstaat door het nemen van kleine hapjes sneller een verzadigd gevoel en eet je dus minder. De onderzoekers denken dat het toevoegen van aroma aan voedingsmiddelen mogelijk kan helpen om overgewicht tegen te gaan.

In het onderzoek van Wageningen University, TI Food & Nutrition en NIZO food research kregen de deelnemers vla te eten in het Restaurant van de Toekomst op de campus van de Wageningen Universiteit. Tegelijkertijd werd de geur van de vla rechtstreeks ingebracht in de neus. De proefpersonen mochten zelf bepalen hoeveel vla ze aten.

En wat bleek? Naarmate de de geur sterker werd, namen de deelnemers onbewust kleinere hapjes en aten ze minder. De wetenschappers schatten dat de inname van voedsel hierdoor met 5 tot 10% kan worden verminderd.

Bron: Wageningen Universiteit

 

Lees ook:Minder zout brood is net zo lekker
Lees ook:Jeugd is niet geïnteresseerd in gezond eten
Lees ook:Zichtbaar vette maaltijd doet minder eten
Lees ook:‘Blije mensen eten beter’
Lees ook:‘Obsessie voor eten in de hersenen te zien’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>