Artsen willen fonds voor onverzekerden

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid moet op korte termijn een Waarborgfonds oprichten om de doktersrekeningen van onverzekerden te betalen. Dat stelt artsenorganisatie KNMG maandag in een oproep aan de Tweede Kamer.

De minister houdt vol dat daar nog geen aanleiding voor is. Volgens hem zijn er niet voldoende cijfers over het aantal onverzekerden en is er vooralsnog geen probleem. De artsen zeggen echter dat er voldoende aanwijzingen zijn dat er een substantiële groep mensen onverzekerd rond loopt. Als onverzekerden medische zorg nodig hebben, zijn artsen verplicht om die zorg te bieden. De KNMG vindt dat Hoogervorst er dan ook voor moet zorgen dat de rekening betaald kan worden.

Deze week praat de Kamer ove de pogingen van de minister om de groep onverzekerden zo klein mogelijk te houden. Alleen oppositiepartijen als de PvdA, SP en GroenLinks zijn het met de artsen eens. De meerderheid is het tot nog toe met Hoogervorst eens en vindt het te vroeg om een Waarborgfonds in het leven te roepen. De minister wil dat niet omdat hij bang is dat de zorgverzekeraars, maar ook de dokters achterover gaan leunen en niet meer hun best doen om mensen hun rekening te laten betalen.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Vier op tien artsen ziet onverzekerden
Lees ook:Inspectie onderzoekt weigeren van onverzekerden
Lees ook:Ziekenhuis verjaagt verzekerden
Lees ook:Aantal onverzekerden lager dan verwacht
Lees ook:Geen eigen bijdrage ivf

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Artsen willen fonds voor onverzekerden

  1. Pingback: Artsen: val kabinet betekent onzekerheid voor de zorg | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>