Vier op tien artsen ziet onverzekerden

Vier van de tien artsen heeft dit jaar te maken gehad met onverzekerde patiënten. Van die onverzekerde patiënten is meer dan de helft, 55 procent, illegaal in Nederland en dus niet in staat zich te verzekeren. Bijna veertig procent is wanbetaler, dertig procent dak- of thuisloos en negentien procent psychiatrisch patiënt.

Dat blijkt uit een onderzoek dat artsenorganisatie KNMG heeft gehouden onder 1100 artsen. Artsen krijgen momenteel geen vergoeding voor het helpen van illegalen en dat vinden zij onterecht. DE KNMG heeft de Tweede Kamer daarom in een brandbrief opgeroepen om daar iets aan te doen.

De artsenorganisatie wil dat de Kamer uitspreekt dat medisch noodzakeljke zorg vergoed wordt volgens de Zorgverzekeringswet en vindt dat daarvoor een waarborgfonds in het leven geroepen moet worden. Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid wil dit niet en tot nu toe is daarvoor ook nog geen meerderheid in de kamer geweest. Donderdag praat de Tweede Kamer over de kwestie.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Moslima mag man als arts weigeren
Lees ook:Artsen willen fonds voor onverzekerden
Lees ook:Artsen: val kabinet betekent onzekerheid voor de zorg
Lees ook:Artsen gaan in discussie over alternatieve geneeswijzen
Lees ook:Artsen niet blij met afschaffing rijbewijskeuring ADHD’er

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vier op tien artsen ziet onverzekerden

  1. Pingback: Artsen: val kabinet betekent onzekerheid voor de zorg | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>