Artsen gaan in discussie over alternatieve geneeswijzen

De artsenorganisatie KNMG is een discussie gestart over alternatieve geneeswijzen. Moeten we alternatieve geneeswijzen accepteren als onderdeel van de geneeskunde, of moeten we ze juist in de ban doen?

Artsen zijn verdeeld over de kwestie. Sommigen wijzen de methoden categorisch af, anderen vonden dat ze moeten worden gezien als een aanvulling op de reguliere geneeskunde.

En dus is het tijd voor een stevige discussie vindt de KNMG. Vooralsnog hanteert de artsenorganisatie het standpunt dat altenatieve geneeswijzen alleen zijn toegestaan als ze worden uitgeoefend door artsen.

De komende tijd zal de KNMG 5000 artsen via de mail naar hun mening vragen. Eind november gaat voorzitter Hofland in discussie met voor- en tegenstanders.

En wie weet wordt het huidige standpunt dan wel aangepast. Alhoewel ik het betwijfel, want ik denk dat de reguliere artsen toch altijd op het standpunt zullen blijven staan dat van alternatieve geneeswijzen niet wetenschappelijk is bewezen dat ze werken! 

Lees ook:‘Alternatief genezen brengt geen baat’
Lees ook:Alternatieve geneeswijzen veel duurder
Lees ook:‘Alternatieve huisarts werkt stuk goedkoper’
Lees ook:KNMG wil onderzoek naar ouderen met sterfwens
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Delta Lloyd

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Artsen gaan in discussie over alternatieve geneeswijzen

  1. Gerrit

    Het lijkt me verstandig dat de artsen die meedoen ook even vermelden van welke farmaceutische bedrijven ze allemaal snoepreisjes en andere vergoedingen ontvangen wanneer ze hun producten voorschrijven.

      /   Reply  / 
  2. W Hoogendorp

    Alternatieve geneeswijze geen aanvulling maar in plaats van de Reguliere Verschuifkunde, eufemistich genoemd: De Reguliere Zorg.

      /   Reply  / 
  3. Plop

    Wetenschappelijk bewezen medicijnen werken ook lang niet altijd. Bij mij niet in elk geval. Met homeopathie kun je vaak veel meer bereiken. Ik wel in elk geval.
    Medische wetenschap is geworden tot kennis-fetisjisme, en is haar oorsprong, de verwondering en de nieuwsgierigheid, volledig kwijt.

      /   Reply  / 
  4. W Hoogendorp

    Er zijn geen medicijnen waarvan het effect wetenschappelijk is aangetoond.
    Alle informatie berust op dubieuze statistiek.
    Groepen worden ondervraagd naar de gevoelsmatige effecten.

    Dat is geen wetenschap, maar borrelpraat.

      /   Reply  / 
  5. R. Derei

    Bij ons komen ook reguliere artsen die de helende werking van onze Halotherapie als effectief en weldadig ervaren. Halotherapie valt onder Alternatieve therapieën, er zijn wetenschappelijke onderzoeken die een en ander onderbouwen.
    Waarom zo’n ophef over alternatieve therapieën, laten we eens kijken wat er voor mogelijkheden zijn i.p.v. ons altijd maar vast te houden aan vastgeroeste
    veronderstellingen, laten we eens open staan voor alternatieven.

    Ran Derei
    CEO/ Founder

      /   Reply  / 
  6. W Hoogendorp

    Ik heb veel negatieve ervaringen met de reguliere artsen.
    Ik heb onterecht allerlei blijvend letsel door hun inbreng opgelopen.

    Met het alternatieve circuit heb ik uitsluitend positeve ervaringen.

      /   Reply  / 
  7. Ran

    Het zij geen verkoop partjes zoals je het hier schetst! Ik nodig je om het te komen ervaren wat de Halotherapie inhoud. kijk bij onze website naar al de ervaringen van mensen. http://www.haloclinic.nl

    Ran Derei
    CEO/Founder “Halotherapie Nederland”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>