‘Specialist in deeltijd werkt net zo hard’

In de medische wereld is al lange tijd veel discussie over de vraag of het goed is voor de kwaliteit van de zorg als artsen hun patiënten vaak aan elkaar moeten overdragen. Onderzoeksbureau NIVEL komt nu tot de conclusie dat medisch specialisten die in deeltijd werken, relatief gezien net zo veel productie leveren als hun collega’s met een volledige werkweek.

Volgens NIVEL zijn deeltijdartsen net zo goed op de hoogte van de gezondheidssituatie van hun patiënten en besteden ze net zo veel tijd aan zorg aan die patiënten.

De laatste jaren gaan steeds meer artsen, vooral vrouwen, in deeltijd werken. Volgens NIVEL blijkt uit onderzoek dat 70 procent van de huidige artsen graag in deeltijd wil werken. Het bureau stelt dat de overdracht geen probleem hoeft op te leveren, als de artsen onderling maar goede afspraken maken.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Huisarts doet meer in minder tijd
Lees ook:Vrouwelijke artsen nemen roer over
Lees ook:‘Artsen controleren te weinig op nierproblemen’
Lees ook:Huisarts werkt vaker in groepspraktijk
Lees ook:Huisarts wordt een echt vrouwenberoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>