Groepsspreekuur is blijvertje

Het groepsspreekuur dat bij wijze van pilot is gestart in vijf ziekenhuizen in Nederland, blijft voortbestaan. De ziekenhuizen willen ook voor meerdere aandoeningen een groepsconsult organiseren. Het pilotproject stond onder begeleiding van het Kwaliteitsinstituut CBO. Het CBO wil in oktober met een Doorbraakproject de nieuwe consultvorm in meer klinieken implementeren.

Het UMC St Radboud experimenteerde met het groepsconsult op de afdeling Neurologie, de Gelderse Vallei hield groepsspreekuren op de afdeling interne geneeskunde voor patiënten met een verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen.

Het UMC Utrecht had een groepsspreekuur voor reumapatiënten en het Erasmus MC voor diabetespatiënten. Ook omvatte de CBO-pilot twee groepsconsulten voor kinderen: in het UMC Utrecht voor kinderen met eczeem en voedselallergie en in het St Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam voor kinderen met diabetes.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Groepsspreekuur voor patiënten populair
Lees ook:Reumapatiënt heeft 2 keer zoveel kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Geen Nederlandse doden door cholesterolverlager
Lees ook:Reumapatiënt het beste af in Nederland
Lees ook:Hersenen van diabetici slinken trager dan verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>