Patiëntendossiers online in Brabant

Vanaf vandaag kunnen 35 huisartsen in West-Brabant online ruim 10.000 dossiers inzien. Dat meldt de HDS (huisartsendienstenstructuren, ofwel de huisartsenposten) West-Brabant. Het is de bedoeling dat in de loop van 2007 alle 290 huisartsen in de regio van de faciliteit gebruik kunnen maken. Zij kunnen dan 680.000 dossiers bekijken.

De huisartsen verwachten dat de dossierinzage tot een verbetering van de kwaliteit van zorg zal leiden. Vooral omdat de huisartsen de online dossiers voortaan ook tijdens hun diensten op de huisartsenposten kunnen inzien. Daarnaast is met de online dossiers een betere medicatiebewaking mogelijk.

De praktijkkennis van de Elektronische Patiënten Dossiers (EPD’s) kan volgens onderzoekers van de Zonmw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, nog flink verbeteren. Zij concludeerden deze herfst dat "het momenteel slecht gesteld moet zijn met de kennis van artsen met betrekking tot de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van EPD’s in de gezondheidszorg." Aan EPD-onderwijs wordt slechts op drie van de acht geneeskundefaculteiten aandacht besteed.

Bron: ictzorg.com

Lees ook:Limburgse huisartsen onder verscherpt toezicht inspectie
Lees ook:Huisartsenposten slecht bereikbaar
Lees ook:Brabander moet zich zorg maken om gezondheid
Lees ook:Huisartsenpost onvoldoende alert op kindermishandeling
Lees ook:Huisarts doet meer in minder tijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>