Kunsttand geeft medicijn vrij


Wetenschappers hebben een kunsttand ontwikkeld die gevuld met medicijn af en toe een dosis afgeeft. De tand wordt achterin de kaak geplaatst.

De medicijntand is vooral makkelijk voor mensen die vaak vergeten hun medicijnen in te nemen, zoals Alzheimerpatiënten. Ook is het een uitkomst voor patiënten die doodsbang zijn voor injectienaalden of de kleine groep die slecht kan slikken.

De medicijnen kunnen ook ´s nachts de bloeddruk regelen. Het is bedoeld voor iedereen die een constante stroom medicijnen binnen moet krijgen. Onderzoekers van het Fraunhofer Institut in Duitsland verwachten het nieuwe tandpompje binnen drie jaar op de markt te kunnen brengen.

Cynische genoeg is de tand juist voor de ouderen van nu, die vaak een matig gebit hebben, een uitkomst: zij hebben genoeg gaatjes voor het medicijnimplantaat.
 
Bron: telegraaf.nl 

 

Lees ook:Zieke overlijdt door afsluiting stroom
Lees ook:Nieuwe inhalator moet fantastisch werken
Lees ook:‘Kankerpatiënt krijgt nieuwe medicijnen vaak niet’
Lees ook:‘Experimenteren met ALS-medicijn is riskant’
Lees ook:Shocking: meisjes melden verkrachting te laat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>