Ziekenhuis zette lipo-chirurg eruit

Aan de soap rond de zogeheten lipo-chirug kunnen we weer een nieuwe episode toevoegen. Vandaag meldt De Telegraaf dat de chirurg, Edwin van Onselen, in 2005 door het Slingeland Ziekenhuis in Doetichem op straat is gezet omdat met de man niet zou zijn te werken.

Zie ook: Chirurg verloor al eerder patiënte
Zie ook: Vrouw dood na liposuctie
 

In het Doetinchemse ziekenhuis overleed in 2004 een patiënte van de in opspraak gekomen plastisch chirurg Van Onselen na een schoonheidsoperatie.

"Bij de samenwerking met Van Onselen stuitte men op zoveel interne problemen dat er op een gegeven moment geen basis meer was om verder te gaan", zegt Saskia van Ree, woordvoerster van Slingeland.

Het ziekenhuis heeft daarom het samenwerkingsverband met de lipo-arts in september 2005 opgezegd. De plastisch chirurg is toen voor zichzelf begonnen onder de naam Aestheticare.

Van Onselen kwam vorige week in opspraak toen in Utrecht een 21-jarige patiënt overleed, nadat zij onwel was geworden tijdens een combinatie van een liposuctiebehandeling en een borstvergroting. Het onderzoek naar de dood van de 21-jarige Amsterdamse loopt nog.

Eergisteren kwam ook de dood in november 2004 van het net 30-jarige slachtoffer naar buiten. Van Onselen vertelde deze week in het programma EenVandaag dat de operatie een reconstructieve operatie was van een grote breuk in de buikwand. "Zes uur na de operatie raakte de vrouw onstabiel en is ze overgebracht naar de intensive care waar zij een half uur later is overleden." 

Volgens De Ree was het slachtoffer kerngezond het ziekenhuis binnengekomen. "Wij werden pas deze week door een journalist op de hoogte gebracht van het verdrachte overlijden van de vrouw. We onderzoeken of de fout bij Van Onselen ligt, of dat er iets anders is misgegaan."

De Ree zegt dat Van Onselen de dood van zijn patiënt niet als onnatuurlijke dood heeft gemeld bij het ziekenhuis. "En dat had hij wel moeten doen."De plastisch chirurg zegt daarentegen dat hij dit wel heeft gedaan. "De vrouw liegt. Ik heb het overlijden meteen bij medisch directeur Schram gemeld." 

Schram, die inmiddels elders werkzaam is, laat via De Ree weten dat hem niets bekend is over een melding.,

Het Slingeland Ziekenhuis heeft deze week een intern onderzoek ingesteld en het overlijden van de vrouw gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheid. Die wacht eerst het interne onderzoek af.

Van Onselen is in 2004 afgestudeerd, maar op zijn website meldt hij dat hij ruim tien jaar plastisch-chirurgische ervaring heeft. Edwin van Onselen volgde zijn opleiding in het VU Medisch Centrum Amsterdam. Een zegsman van de VU denkt dat Van Onselen zijn opleidingsperiode bij zijn ervaring heeft opgeteld.

Bron: De Telegraaf 

Lees ook:Chirurg verloor al eerder patiënte
Lees ook:Plastisch chirurg verdacht in liposuctiezaak
Lees ook:Plastisch chirurg Van Onselen opnieuw onder vuur
Lees ook:Opnieuw verdacht sterfgeval in ziekenhuis Emmen
Lees ook:Chirurg Van Onselen niet vervolgd voor dood vrouw (21)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>