Als het goed is, proef je er niks van. Maar vanaf 1 januari zit er 10% minder zout in brood. Deze maatregel moet ertoe bijdragen dat we minder zout binnenkrijgen.
Het kabinet heeft vrijdag besloten de Warenwet aan te passen en de maximaal toegestane hoeveelheid zout in brood te verlagen.
Nederlanders krijgen dagelijks gemiddeld 9 gram zout binnen. Dat zou – om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen –eigenlijk maximaal 6 gram per dag moeten zijn, volgens de Gezondheidsraad.
Bron: AD.nl
Lees ook:Weer minder zout in brood
Lees ook:Brood wordt opnieuw minder zout
Lees ook:Unilever geeft goede voorbeeld met zoutverlaging
Lees ook:Hollandse vinding maakt eten veel minder zout
Lees ook:Minder zout in de groente
Oké, 10 procent minder zout. Maar hoeveel zout werd er normaal in een standaard brood gedaan?
Nou, da’s lekker dan. Zit ik met m’n permanent te lage broeddruk echt op te wachten… Dat zout in brood is voor mij essentieel om mijn tensie op een acceptabel niveau te houden, zonder zakt het in elkaar en ga ik tegen de keien en daarin ben ik vast niet de enige!