Melk vermindert premenstruele klachten

Eén tot twee glazen glas melk per dag. Dat is volgens Amerikaanse wetenschappers alles wat nodig is om lastige klachten vóór de menstruatie te verhelpen.

Ongeveer 4% van de vrouwen tussen de 15 en 45 jaar heeft iedere maand weer last van klachten vlak voor de menstruatie, beter bekend als het premenstrueel syndroom (PMS).

Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Harvard zeggen dat met het drinken van 1 tot 2 glazen melk per dag – wat neerkomt op 1200 mg calcium – de klachten met minstens de helft dalen.

Zij onderzochten ruim 1.000 vrouwen die aan PMS lijden en 2.000 vrouwen zonder menstruatieklachten. Deze vrouwen waren allemaal tussen de 27 en 44 jaar.

Volgens de onderzoekers hebben calcium en vitamine D een positief effect hebben op het algemeen welbevinden. De voeding van de vrouwen zonder klachten bevatten veel meer calcium en vitamine D dan de voeding van de vrouwen met PMS-kwaaltjes.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:Voedingscentrum: 3-4 glazen melk blijft gezond
Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Kaas en melk niet schadelijk voor je hart
Lees ook:‘Veel melk drinken vergroot kans op kanker’
Lees ook:Melk is kennelijk niet goed voor elk…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>