Operatiestop in privékliniek in Breda en Weert

Patiënten lopen zulke ernstige gezondheidsrisico’s in de privékliniek Silhouet en ZBC Medisch Centrum Breda, met locaties in Weert en Breda, dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voor beide locaties per direct een operatiestop heeft gelast.

In de klinieken waar vooral cosmetische operaties plaatsvinden is een hoop mis, zo meent de IGZ. De operatiekamer is bijvoorbeeld onvoldoende hygiënisch ingericht. En er is geen enkele vorm van luchtbehandeling aanwezig, waardoor de operatiekamer niet voldoet aan de vereiste steriele omstandigheden om de kans op infecties tijdens operaties zo klein mogelijk te maken.

Ook ligt vuil, schoon en steriel instrumentarium gewoon door elkaar. Van sommige steriele medische hulpmiddelen zoals zoals tubes en infuusnaalden was de sterilisatiedatum verlopen.

En tot overmaat van ramp krijgen patiënten verdoving toegediend zonder aanwezigheid van een anesthesist.

Aanleiding voor de IGZ om de operatiekamer van de Silhouet Kliniek, locatie Weert, vorige week te bezoeken waren enkele meldingen over slecht uitgevoerde borstvergrotingen.

Pas als de kliniek weer aan alle voorwaarden voor verantwoorde zorg voldoet, mag er weer geopereerd worden. De Inspectie velt daarover het oordeel. Het is echter nog maar de vraag of er dan nog cliënten komen…

Lees ook:Artsen privékliniek mogelijk vervolgd
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Utrechtse kliniek mag weer opereren
Lees ook:Weer operatiekamers dicht
Lees ook:Weer operatiekamers gesloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>