Utrechtse kliniek mag weer opereren

Het ZBC Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht mag de deuren van haar operatiekamers weer openen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het bevel opgeheven, omdat de kliniek weer voldoet aan de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg.  

Nog geen week geleden moest de Utrechtse kliniek al haar operaties staken omdat de veiligheid van de patiënten in het geding was. Waar eerdere waarschuwingen niet tot verbeteringen leidden, wist de kliniek na het bevel van afgelopen week ineens wel binnen enkele dagen de situatie op orde te hebben.

Volgens de IGZ heeft de kliniek nu extra maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat regels voor hygiëne en infectiepreventie weer worden nageleefd en dat het beheer van medicijnen verantwoord is.

Daardoor zijn er volgens de inspectie geen directe gevaren meer voor de patiëntveiligheid. Bovendien heeft de inspectie het vertrouwen dat de resterende tekortkomingen binnen redelijke termijn door de instelling verholpen worden.

De inspectie zal hier op toezien en de aankomende tijd de voortgang nauwgezet volgen. Cliënten die behandeld zijn in Medisch Centrum Bilstraat en zich ongerust maken over hun gezondheid krijgen het advies contact op te nemen met het centrum of hun huisarts.

Bron: IGZ

Lees ook:Inspectie sluit OK’s Utrechtse kliniek
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht
Lees ook:Inspectie sluit kliniek voor stamceltherapie
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Kliniek hervat omstreden therapie tegen kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>