Inspectie sluit OK’s Utrechtse kliniek

Het Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht moet per direct de operatiekamers sluiten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is de veiligheid en de gezondheid van patiënten in het geding. De kliniek voldoet niet aan de eisen voor hygiëne, infectiepreventie en medicatieveiligheid.

Het Medisch Centrum Biltstraat is een zogeheten Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC), een privékliniek waar  ingrepen worden uitgevoerd die door de zorgverzekering worden vergoed. In Utrecht gaat het onder meer om abortus, plastische chirurgie en tandheelkundige ingrepen.

De inspectie heeft Medisch Centrum Biltstraat eerder bezocht en kwam toen tot de conclusie dat de kliniek niet op alle onderdelen voldeed aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. Het ZBC kreeg de opdracht orde op zaken te stellen en de uitkomsten hiervan aan de inspectie te rapporteren.

Omdat de inspectie op 28 maart nog geen rapportage had ontvangen, besloot zij een onaangekondigd bezoek aan de kliniek te brengen. De inspectie constateerde tijdens dit bezoek dat het ZBC onvoldoende maatregelen had getroffen om de situatie te verbeteren. Daarom heeft de inspectie het bevel gegeven om de OK’s en bijbehorende voorzieningen per direct te sluiten.

Het bevel wordt pas opgeheven wanneer de inspectie heeft kunnen vaststellen dat de vereiste verbeteringen zijn gerealiseerd en ZBC Medisch Centrum Biltstraat weer voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde zorg.

Bron: IGZ

Lees ook:Utrechtse kliniek mag weer opereren
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Thuiszorg Lida blijft dicht
Lees ook:Laser Surgery moet per direct dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>