‘Een appel per dag houdt borstkanker weg’

Wetenschappers beweren dat je met het eten van 1 appel per dag borstkanker kunt voorkomen. Was het maar zo simpel!

Onderzoek wijst uit dat het eten van appel bij ratten de groei van de tumor afremde. Hoe meer appels de ratten aten, des te meer werd de groei afgeremd. In een groep die geen appel kreeg, had 81% van de ratten te maken met een sterke tumorgroei. Bij ratten die – omgerekend naar de hoeveelheid voor mensen – 1 appel per dag aten, was dat 57%.

Aten de ratten het equivalent van 6 appels per dag, dan nam de groei van de tumor in slechts 23% van de gevallen toe.

‘We zagen niet alleen dat de ratten die appels aten, minder tumoren hadden, maar de tumoren werden ook kleiner, minder kwaadaardig en groeiden langzamer dan de tumoren bij onbehandelde ratten’, aldus Professor Rui Hai Liu of Cornell University’s Institute for Comparative and Environmental Toxicology in New York in de Daily Mail.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Verantwoordelijk voor de positieve effecten van appels zouden de flavonoïden zijn, stoffen die een sterke antioxidantwerking hebben. Ze beschermen de bloedvaten, werken onstekingsremmend en er zijn aanwijzingen dat ze kanker kunnen voorkomen. Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan flavonoïden zijn sinaasappels, aardbeien, en bananen.

Volgens Liu bevestigt de studie dat het eten van meer groente en fruit belangrijk is voor een goede gezondheid.

Lees ook:Een appel per dag verkleint de kans op darmkanker
Lees ook:‘Appel slechter voor je tanden dan frisdrank’
Lees ook:Nieuw sapje: appel-rabarber
Lees ook:Appels en vis tijdens zwangerschap goed tegen allergie baby
Lees ook:Chocolade verzacht pijn (en water ook)

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Een appel per dag houdt borstkanker weg’

  1. assyma

    Pfff..ik voel me nou nog schuldiger dat ik absoluut niet zo dol ben op fruit. Ik probeer het mijn kinderen wel regelmatig te geven, mijn baby krijgt het in elk geval elke dag, als het niet vers kan, dan zo´n fruitpotje, ik weet niet of al die goede flavonoiden daar dan nog in zitten?
    Een jonge buurvrouw van ons heeft onlangs te horen gekregen, dat er borstkanker bij haar is geconstateerd en dan lees ik dit stukje, en dan denk ik, zou het echt zo zijn, kun je je eigen gezondheid nou zo makkelijk beinvloeden? En als dat dan zo is, hoe moeilijk is dan het eten van een appel, dat zou toch een peuleschil moeten zijn, als je weet wat je winst is…
    http://assyma.web-log.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>