Chocolade verzacht pijn (en water ook)

Medicijnen zijn helemaal niet nodig als je pijn hebt. Een stukje chocolade of een glas water werkt net zo goed! Dat beweren wetenschappers van de universiteit van Chicago.

De afleiding van iets lekkers eten of drinken werkt als een natuurlijke pijnstiller, aldus de onderzoekers. Zij ontdekten dat ratten minder last van pijn hebben als ze een stukje chocolade aten of water dronken.

Uit eerdere onderzoeken bleek ook al dat eten pijn kan verzachten. Toen werd er echter nog vanuit gegaan dat het eten of drinken suiker moest bevatten.

Maar dat hoeft helemaal niet, zeggen de onderzoekers van de Universiteit van Chicago, want het effect bij water was hetzelfde als bij chocolade.

Wat essentieel is dat het lekker is wat je eet of drinkt. Ratten die een bitter drankje kregen, hadden namelijk net zoveel last van pijn als ratten die niks kregen.

Hoewel het onderzoek onder ratten is gedaan, zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat bij mensen dezelfde effecten behaald kunnen worden.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Mannen en vrouwen proeven chocolade verschillend
Lees ook:Warm drankje helpt bij verkoudheid
Lees ook:Wat helpt er nou echt tegen een fikse kater?
Lees ook:Hersencellen groeien door lichaamsbeweging
Lees ook:‘Fastfood net zo verslavend als drugs’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>