Ziekenhuizen beloven beter schoon te maken

Wie zondagavond Zembla heeft gekeken, heeft met eigen ogen kunnen zien dat ziekenhuizen het over het algemeen niet erg nauw nemen met de hygiëne. Het was ronduit schokkend om te zien en te horen hoe er gesproken werd over schoonmaken en over het gebrek aan kennis bij de schoonmakers. En dan die meneer Krul van de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Hij deed een poging zich eruit te redden. Maar helaas, erg geloofwaardig kwam het niet over.

Het is ook niet erg verrassend dat de ziekenhuizen gisteren, bij monde van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), direct probeerden hun straatje schoon te vegen. Oké, ze geven toe dat de ziekenhuizen niet altijd goed worden schoongemaakt. Maar dat het overal een vieze bende is, nee dat spreken ze tegen, meldt nu.nl.

Nou is ‘overal’ misschien een beetje overdreven, maar je maakt mij niet wijs dat Zembla met de 2 ziekenhuizen die ze hebben bezocht – het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk – nou net de 2 slechtste eruit hebben gepikt.

Gelukkig is de NVZ het wel met Zembla eens dat wat de beelden lieten zien, echt niet kan. Maar dat directeur Gita Gallé vervolgens doodleuk verkondigt dat het niet kan dat patiënten ziek worden van een stofvlok op de vloer of een vieze wc-bril, vind ik onvoorstelbaar. Zou ze de uitzending toch niet goed bekeken hebben of alleen gehoord hebben wat ze wilde horen?

Lees ook:Nederlandse ziekenhuizen zijn smerig
Lees ook:Proef met alcoholpoli’s voor jongeren
Lees ook:Er komen meer alcoholpoli’s voor jongeren
Lees ook:Alcoholkliniek voor kinderen
Lees ook:Pubers zuipen zich klem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>