‘Handgel kan Mexicaanse griep voorkomen’


Je handen wassen met handgel blijkt de beste manier te zijn om Mexicaanse griep te voorkomen. Dat zegt Mexicaanse griepdeskundige en viroloog John Oxford, werkzaam aan de Queen Mary’s School of Medicine in Londen.

Een antibacteriële handgel zorgt ervoor dat mensen niet besmet kunnen raken. De gel bevat alcohol, wat het virus aantast en inactief maakt. Het was al bekend dat handen wassen de griep kan voorkomen. Sinds het uitbreken van het griepvirus in Engeland is de verkoop van antibacteriële handgels er met 70% gestegen.

Hoe hoger de concentratie alcohol in de handgel is, des te beter het tegen verspreiding van de Mexicaanse griep werkt. Oxford raadt een concentratie van minstens 30% aan.

Het virus wordt verspreid door kleine druppeltjes slijm die vrijkomen tijdens het niezen of hoesten. Het is juist de alcohol in de handgels die het virus doodt.

De viroloog raadt mensen aan minstens 6 keer per dag hun handen te wassen. Vooral als je gebruik hebt gemaakt van het openbaar vervoer of iemand hand hebt geschud, is handen wassen aan te bevelen.

Amerikaanse onderzoekers waarschuwen echter voor het gebruik van antibacteriële handgels. Zij stellen die het griepvirus juist aanwakkert. Alcohol zou de huid namelijk uitdrogen en dat kan kloven veroorzaken, waardoor het virus makkelijker het lichaam binnentreedt.

Na het gebruik van de handgel is het volgens hen daarom aan te raden om een hydraterende crème te gebruiken.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Gewone griep krijgt minder kans door Mexicaanse griep
Lees ook:Handen wassen helpt niet tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Handen wassen voorkomt verspreiding griep
Lees ook:Griepgolf al in augustus verwacht
Lees ook:Hoe voorkom je de Mexicaanse griep?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Handgel kan Mexicaanse griep voorkomen’

  1. Husbeyin

    wanneer zal de Mexicaanse griep eindigen?Ik heb nog in 03-11-09 een handgel gehaald ik doe alles erover om me zelf te verdedegen.Is er een grote kans dat je in rotterdam dood kunt gaan aan de griep?

      /   Reply  / 
  2. Annelies

    Wanner de Mexicaanse griep eindigt weet niemand. Feit is wel dat het om een milde griep gaat en dat de kans dat je eraan dood gaat heel erg klein is. Behoor je tot een risicogroep en heb je een uitnodiging gekregen om de griepprik te komen halen, dan kan het verstandig zijn dat te doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>