Verdubbeling van aantal Mexicaanse griepgevallen

Het aantal mensen dat afgelopen week met de Mexicaanse griep in het ziekenhuis is opgenomen, is bijna verdubbeld geleken met een week eerder. In totaal moesten 24 patiënten naar het ziekenhuis.

Een week eerder waren dat er nog 13. In totaal zijn tot en met woensdag 151 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, waarvan er 4 zijn overleden.

Van de opgenomen grieppatiënten had 64% al een andere aandoening. 4 van hen  moesten op de Intensive Care opgenomen worden. Het totaal aantal dat sinds april op de IC heeft gelegen ligt nu op 23.

Ook het aantal patiënten dat zich met griepachtige klachten bij de huisarts meldt, is de afgelopen week iets toegenomen. Op dit moment zijn dat er 69 per 100.000 inwoners.

Het RIVM concludeert dan ook dat de verspreiding van het Nieuwe Influenza A-virus iets lijkt toegenomen.

Bron: RIVM

Lees ook:Mexicaanse griep lijkt zich langzaam terug te trekken
Lees ook:Mexicaanse griep houdt zich koest
Lees ook:Aantal griepgevallen stijgt explosief
Lees ook:14 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in ziekenhuis
Lees ook:4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verdubbeling van aantal Mexicaanse griepgevallen

  1. wim jansen

    En dus gaat de overheid door met een vaccinatiecampagne die door alle geheimzinnigheid omtrent het vaccin, alle gedouw om je te laten prikken en alle negatieve publiciteit daardoor op meer en meer weerstand stuit. De overheid heeft niets geleerd van het HPV-fiasco en davert maar door. Terwijl we in geen jaren zo’n milde griep hebben gekend.
    Maarrr… pas op: in combinatie met het vaccin zal de griep zich ontpoppen tot een werkelijk verslindende draak. Alleen het vaccin zelf zal al veel chronische klachten en mogelijk slachtoffers maken. Maar de ondermijnde weerstand maakt de griep ongekend gevaarlijk. Zodat het RIVM, Klink en Osterhaus uiteindelijk toch gelijk krijgen: een gevaarlijke pandemie….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>