4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep heeft afgelopen week 6 slachtoffers geëist, waaronder een baby van nog geen jaar oud. Onder de slachtoffers bevinden zich 4 kinderen, naast het meisje van 0, gaat om een 7-jarig jongetje, een 9-jarig meisje en een 14-jarig
meisje.

Ook stierven een 60-jarige vrouw en een 72-jarige man aan de Mexicaanse griep. Alle 6 patiënten hadden al een andere aandoening. Het totaal aantal overledenen aan het H1N1-virus komt daarmee op 28.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal ziekenhuisopnamen steeg opnieuw licht vergeleken met een week eerder. In totaal moesten er 359 patiënten worden opgenomen, tegenover 291 vorige week. Een kwart van hen was jonger dan 5 jaar.

In totaal zijn tot en met 18 november 1270 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Bij 60% van de opgenomen patiënten en bij 89% van de overleden patiënten was sprake van onderliggende medische problematiek.

Afgelopen week zijn 38 Intensive Care opnamen gemeld, dit is een verdubbeling vergeleken met vorige week toen er 19 IC opnames gemeld werden. In totaal zijn 134 patiënten opgenomen (geweest) op de Intensive Care.

Het aantal mensen dat de huisarts bezoekt met griepklachten neemt nog altijd toe. Afgelopen week waren dat er 184 per 100.000 inwoners, een week eerder waren dat er nog 154.

Ook is er afgelopen week opnieuw 1 resistentie gemeld van Nieuwe Influenza A (H1N1) tegen de virusremmer oseltamivir. Dat is de tweede keer in korte tijd.

Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep neemt een vlucht
Lees ook:Opnieuw stijging ziekenhuisopnamen Mexicaanse griep
Lees ook:Vier nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep

  1. Hannah

    Tendentieuze kop. Interview op de radio met een kinderarts/immunoloog was heel duidelijk. Deze kinderen lopen altijd extra risico omdat ze een ernstig onderliggend lijden hebben. Nu heerst de H1N1 griep en ligt daar het gevaar. Mogelijk waren deze kinderen ook overleden aan de gewone Influenza of een ander infectieus beeld, alleen lezen we dat dan niet in de krant.

    De toename van het aantal consulten is in mijn praktijk niet zozeer omdat er meer zieken zijn dan normaal, maar met name omdat mensen meteen naar de huisarts rennen als een kind koorts heeft vanwege alle onrust die de media veroorzaken. Ook veel vragen over of mensen hun kind wel/niet moeten laten vaccineren.

      /   Reply  / 
  2. Alex

    Tendentieus? Volgens mij is het gewoon een feit.

      /   Reply  / 
    1. roosje

      ze gaan bij ons co2 onder de grond stoppen in een dorp met 45000 mensen als ze willen inkrimpen dan hoeven ze dat alleen maar te laten lekken en binnen twee minuten zijn we dood vliegtuigen storten dan neer autos kunnen niet rijden en dus niemand die barendrecht dan kan bereiken gewoon in een keer alles wat leeft dood dat is pas een ondoordacht expiriment dat nog nooit getest is dus even op de weegschaal co2 of vaccinatie wat denk je dat ik vannochtend gedaan heb ja de vaccinatie

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>