Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep heeft afgelopen week 2 nieuwe slachtoffers geëist. Het gaat om een meisje van 14 en een man van 40. Het totaal aantal sterfgevallen aan de Mexicaanse griep in ons land komt daarmee op 6. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag.

Volgens De Telegraaf was het meisje van 14 gezond. De 40-jarige man was al enige tijd ziek.

Ook het aantal ziekenhuisopnamen is verdubbeld vergeleken met een week eerder. Er zijn 54 patiënten gemeld deze week.

In totaal zijn tot en met 21 oktober 205 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Van hen had 61% al een andere aandoening.

Afgelopen week zijn 7 patiënten opgenomen op de Intensive Care. In totaal zijn 31 patiënten opgenomen (geweest) op de Intensive Care.

Dat de Mexicaanse griep nu serieuze vormen begint aan te nemen, constateren ook de huisartsen. Zij zagen het aantal patiënten met griepklachten toenemen van 69 op 100.000 inwoners vorige week naar 76 op 100.000 mensen deze week.

Lees ook:4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep
Lees ook:Vier nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep neemt een vlucht
Lees ook:Eén man overleden aan Mexicaans griepvirus
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep

  1. wim jansen

    De Mexicogriep is zeker serieus. Maar de risico’s van het vaccin zijn vele malen groter. Het overlijden van Hannah, de Haarlemse scholiere, is waarschijnlijk eerder te wijten aan koortsremmers, die bij griep het afweersysteem hinderen. Dat risico is al bekend sinds de Spaanse Griep van 1918 maar de medici en de pillenindustrie doen daar nog steeds weinig mee. Daar helpt natuurlijk geen prik tegen! Het beste middel tegen de griep dat ik tot nu toe tegenkwam vond ik op de site van de ….WHO! Het is een homeopatisch middel: Oscillococcinum, dat dubbelblind bewezen(voor “anti-kwakzalvers is dat altijd erg belangrijk) effectief tegen griep. Goedkoop, vrij van bijwerkingen en nog pijnloos ook. Dat is nog eens gezondheid voor een “prikje”!

      /   Reply  / 
  2. Fan

    Er zijn natuurlijk gezond ogende mensen die helemaal niet gezond zijn. De patat generatie/ de chips en cola ontbijt generatie, de dikke kinderen lijken wel gezond maar zijn ze het wel echt? Hoeveel tekorten hebben zij op het gebied van mineralen/vitaminen en andere essentiële voedingstoffen? Deze patatgeneratie geeft dat door aan hun nageslacht lijkt mij. Onstaat zo niet een zwakke generatie dat het ook weer doorgeeft enz? Ben je dan in staat om een griep te doorstaan?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>