Geschorste arts Millecam ziet handel in Mexicaanse griep


Als arts mag René Broekhuyse (70) niet langer werkzaam zijn. Na zijn betrokkenheid bij de behandeling van Sylvia Millecam die in 2001 aan borstkanker overleed, is hij uit voorgoed uit zijn beroep gezet. ‘Natuurgeneeskundige’ mag echter iedereen zich noemen en dus runt hij tegenwoordig een praktijk voor alternatieve geneeswijzen.

En als zich dan zoiets voordoet als de Mexicaanse griep, waarom zou je daar dan niet een slaatje uit slaan? Dat is precies wat Broekhuyse doet.

Hij verkoopt via zijn bedrijf DNH Research – een bedrijf dat biologische antibiotica produceert – speciale pillen, handgel en druppels tegen de Mexicaanse griep, meldt het Algemeen Dagblad zaterdag.

De antigriepproducten beloven nogal wat: namelijk volledige immuniteit voor de griep vanaf de tweede dag. Bij trouw gebruik duurt die immuniteit voor ten minste een jaar, zo garandeert Broekhuyse.

Volgens KOAG/KAG, de raad die de aanprijzing van gezondheidsproducten keurt, overtreedt DNH Research de geneesmiddelenwet door te beweren dat het een alternatief heeft voor de vaccinatie.

Ook spreekt het bedrijf over ‘het nieuwste middel ter voorkoming en bij ondersteuning in de behandeling van de aanstormende griep’ en dat is een medische claim.

Medische claims zijn alleen voorbehouden aan geregistreerde geneesmiddelen en daar behoren deze pillen, handgel en druppels niet toe.

De Inspectie voor de Volksgezondheid is een onderzoek gestart.

Lees ook:‘Handgel kan Mexicaanse griep voorkomen’
Lees ook:Dreigende tekorten bij preventieve Mexicaanse griepproducten
Lees ook:Kamer eist einde aan ‘dubbelrol’ van viroloog Ab Osterhaus
Lees ook:Geen griepprik voor zwangere vrouw
Lees ook:Scholen in Madrid dicht om Mexicaans griep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geschorste arts Millecam ziet handel in Mexicaanse griep

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Maar wat heeft dat plaatje er mee te maken? Ga je van die griepmiddelen ook trippen?

      /   Reply  / 
  2. Elsa

    “Geschorste arts Millecam ziet handel in Mexicaanse griep’

    Daar is hij niet de enige in !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>