Meer animo voor overstappen naar andere zorgverzekering

Sinds de introductie van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is het aantal mensen dat overstapt naar een andere zorgverzekering elk jaar afgenomen. In het eerst jaar koos nog bijna 1 op de 5 voor een andere zorgverzekeraar, daarna nam het langzaam af naar tot 5 à 6%.
Vorig jaar was met 3% overstappers een ‘dieptepunt’. Maar nu lijkt de interesse fors toe te nemen, zo signaleert Independer.nl.

De vergelijkingssite heeft tot nu toe een ruime verdubbeling van het aantal bezoekers geteld (+160%). Ook het aantal mensen dat een offerte aanvraagt of meer informatie wenst is bijna verdubbeld (+70%).

Op grond hiervan verwacht Independer.nl dat dit jaar 5% van de zorgverzekerden gaat overstappen. Dit beeld wordt bevestigd door de statistieken van Google Search, die aangeven dat er op het woord ‘zorgverzekering’ veel meer wordt gezocht dan andere jaren.

Dat een grote groep consumenten zich nu aan het oriënteren is op een andere zorgverzekering, lijkt het gevolg van de economische crisis en de verhoging van de premies.

De premies zijn dit jaar zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen fors gestegen. Andere jaren waren de verhogingen verstopt in de invoering van het eigen risico en/of het uitkleden van de dekkingen van aanvullende verzekeringen.

Door de premiestijgingen zijn de verschillen tussen de verzekeraars groter geworden. Met een goedkopere verzekering kun je al gauw honderden euro’s besparen. Alle reden dus om je huidige polis eens goed tegen het licht te houden!

Lees ook:Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors
Lees ook:Naturapolis en tandarts populairst bij overstapper zorgverzekering
Lees ook:Meer Nederlanders veranderen van zorgverzekeraar
Lees ook:Premie aanvullende verzekering bron van ergernis
Lees ook:Ook VGZ verlaagt premie basisverzekering

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Meer animo voor overstappen naar andere zorgverzekering

  1. Vincent

    Wat mij opvalt is dat weinig mensen gebruik maken van de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te veranderen. Ondanks dat iedereen aangeeft dat het duurder is geworden, blijven veel mensen bij het huidige en betalen wellicht te veel…

    Ik ben zelf ook aan het vergelijken en er zijn veel verschillen tussen de aanbieders.

    http://www.mijn-woonhuis.nl/verzekeringen/zorg/zorgverzekering-afsluiten

      /   Reply  / 
  2. Drs. D.M. Keesenberg

    Advies kies voor een zorgverzekeraar die volledige vrije keuze geeft aan de patiënt wat betreft medicatie, behandeling of behandelaar. De meeste grote zorgverzekeraars zullen echter vlak voor 31 december elk jaar claimen dat zij dit doen en 2 januari dit wederom ontkennen.

      /   Reply  / 
    1. Kim

      Advies: lees de polisvoorwaarden. Daarin staat of je vrije keus hebt of niet. Zo kom je na 1 januari niet voor verrassingen te staan!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>