Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors

Nederlanders moeten in 2012 fors meer voor de aanvullende verzekering voor de zorg betalen. Dat zegt de vergelijkingswebsite Independer.nl. Verhogingen van 10% zouden geen uitzondering zijn.

Independer heeft op zijn websites de premies van de zorgverzekeringen staan die tot nu toe bekend zijn. De meeste verzekeraars verhogen de premie van de basisverzekering met slechts enkele procenten. Maar voor de aanvullende verzekering gaan consumenten in 2012 fors meer betalen. Independer zegt onder embargo gehoord te hebben dat er tussen de stijgingen uitschieters zitten tot wel 40%.

Mede door de premiestijgingen lijken verzekerden meer bereid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Op dit moment overweegt zo’n 1 miljoen Nederlanders om over te stappen, zo blijkt uit onderzoek van  Independer.nl.

Zorgverzekeraars hebben nog tot 19 november de tijd om hun nieuwe premies bekend te maken.

Bron: Independer.nl

Lees ook:Premie zorgverzekering belangrijk bij overstap
Lees ook:Prijs-kwaliteitverhouding aanvullende zorgverzekering daalt
Lees ook:Premie aanvullende verzekering bron van ergernis
Lees ook:Meer animo voor overstappen naar andere zorgverzekering
Lees ook:Laatste zorgpremies van 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>