Straling gsm helpt mogelijk tegen Alzheimer

Is de straling van mobiele telefoons schadelijk voor de gezondheid? Het ene onderzoek zegt van wel, het andere beweert het tegendeel. Wetenschappers van de universiteit van South Florida zeggen een heel bijzondere werking van de straling te hebben ontdekt: het zou de ziekte van Alzheimer tegengaan.

Daarmee is mogelijk voor het eerst een positief effect van mobiel bellen aangetoond. Al moet gezegd worden dat het onderzoek bij muizen is gedaan, dus het is nog maar de vraag of de onderzoeksresultaten ook voor mensen gelden.

Bij een deel van de muizen in het onderzoek was de ziekte van Alzheimer door genetische manipulatie ‘ingebouwd.’ De muizen werden gedurende 7 tot 9 maanden 2 keer per dag een uur blootgesteld aan een elektromagnetisch veld dat dezelfde straling geeft als een mobiele telefoon.

Jonge muizen die aan de straling van mobiele telefoons werden blootgesteld, bleken op latere leeftijd net zo goed te scoren op geheugentests als gezonde oude muizen.

Ook bij oudere muizen die al aan het dementeren waren, werd een verbetering van het geheugen geconstateerd.  Wel trad het positieve effect pas na enkele maanden op, wat zou kunnen betekenen dat een soortgelijk effect bij mensen enkele jaren kan duren.

Een exacte verklaring voor het mogelijk gunstige effect van gsm-straling hebben de onderzoekers nog niet. Daar is meer onderzoek voor nodig. Daarnaast
gaan ze een testmethode ontwikkelen waarmee het effect van straling op Alzheimer bij mensen onderzocht kan worden.

Hoofdonderzoeker Professor Gary Arendash toonde eerder in een onderzoek ook al aan dat koffie bescherming biedt tegen Alzheimer.

Bron: BBC

Lees ook:‘Straling GSM veroorzaakt gedragsstoornissen baby’
Lees ook:Alzheimer door ruimtereizen
Lees ook:Hoesje tegen straling gsm op de markt
Lees ook:Mobiele telefoons mogelijk toch kankerverwekkend
Lees ook:Pil tegen Alzheimer bij mensen getest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>