Mobiele telefoons mogelijk toch kankerverwekkend

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO sluit niet uit dat mobiele telefoons toch de kans op bepaalde vormen van hersenkanker vergroten. Eerder nog zei de WHO dat er geen bewijzen waren die een verband konden aantonen.

Een team van 31 experts uit 14 landen heeft aan de hand van meerdere studies naar de veiligheid van gsm’s geconcludeerd dat mobiele telefoons mogelijk toch kankerverwekkend zijn voor mensen.

De WHO heeft de straling van gsm’s toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen, waar ook al lood, uitlaatgassen van motoren en chloroform op staan.

Dr Keith Black, hoofd neurologie van het Cedars-Sinai Medical Centre in Los Angeles: ‘Het grootste probleem van omgevingsfactoren is dat het enkele decennia duurt voor we de gevolgen ervan zien.’

De effecten op de nog niet volledig ontwikkelde hersenen van kinderen zijn mogelijk nog ernstiger. Zij hebben een dunnere schedel, waardoor de straling dieper in de hersenen kan doordringen. Bovendien gaat de celdeling in jonge hersenen zo snel, dat het effect van de straling zich ook nog eens sneller kan vermenigvuldigen, aldus dr. Black.

In 2010 wees een van de grootste internationale studies naar de relatie tussen gsm’s en kanker uit dat mensen die langer dan 1o jaar een mobiel bellen meer dan twee keer zo veel kans hebben op een hersentumor.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Hoesje tegen straling gsm op de markt
Lees ook:Straling gsm helpt mogelijk tegen Alzheimer
Lees ook:‘Straling GSM veroorzaakt gedragsstoornissen baby’
Lees ook:Ook volgens Japanners is mobiel bellen onschadelijk
Lees ook:Geen verhoogde kans op kanker bij bellende kinderen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mobiele telefoons mogelijk toch kankerverwekkend

  1. Arjen Witzel (EHS slachtoffer)

    Google maar even naar George Carlo.
    Hij heeft van 1996tot2001 een onderzoek gedaan betaald door Motorola,
    nadat een vrouw heeft kunnen aantonen een hersentumor te hebben opgelopen
    van haar Motorola GSM900. Tumor was de zelfde vorm van de antenne van haar toestel.

    Uit dit onderzoek is uit gebleken dat op cellnivo er biologische effecten zijn.
    Maar dat is regelrecht de doofpot ingegaan.
    En kijk hier maar eens wat er met onze gezondheid is gebeurd nadat ze de zendmasten letterlijk bij de mensen in de achtertuin zijn gaan plaatsen.
    http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/cijfers/extra/2010-ziekenhuisopname.htm

    En hier lees je waarom sommige mensen grote belangen hadden bij het doorgaan van deze techniek.
    http://monographs.iarc.fr/ENG/Meetings/vol102-doi.pdf

      /   Reply  / 
  2. Maria

    Mobiele telefoontjes irriteren dermate over langere tijd dat zich bij vele gebruikers zich tumoren groot, danwel klein zullen ontwikkelen. En door de vele media aandacht voor de promotie van vooral veel met uw mobieltje bezig te zijn wordt deze groep tumor-aanvallige groep dagelijks groter. Kijk maar eens om u heen en besef dat u allen op de lange duur, reken, 2, of 5, of zeker 10 jaar vooruit, daar de gevolgen van zult gaan ondervinden. De groep die de dans ontspringt zal eerder klein dan groot zijn.
    Toetsingen worden vaak op jonge volwassenen gedaan, maar onderzoekers durven niet kinderen en ouderen in hun onderzoek op te nemen, want dan komen er resultaten te voorschijn die de telecom industrie achter de oren doet krabben, want nu, deze groep reageert zeer sensibel op straling, wat nu ?

    Willen we graag een toevloed van nieuwe welvaartsziekten dan zou ik zeggen, waar maken we ons bezorgd over, het hoort er nu eenmaal bij.

    Ik vrees dat de verantwoordelijken in onze Gezondheidsraad teveel in een éénzijdig routinematig spoor zijn belandt en vooral geleerd hebben maatschappelijke onrust en kritieken van burgers te negeren.
    Ik vraag mij wel eens af, neemt deze lezersgroep voor de emissienormen wel eens het initiatief zich op pad te begeven en met critici in dialoog te gaan, bezoeken zij b.v. de nationale stralingsdag, spreken zij eens met de grondleggers van de stichting EHS (electro-high sensitive-people), reizen ze eens naar collega’s over de grens, en nemen daar de geluiden van verontrustte burgers waar.

    Ik hoop dat medewerkers van de Gezondheidsraad, secretaresses, telefonistes, cateringpersoneel, schoonmakers, eens van zich laten horen op hun werk, dat zij zich zorgen maken voor het welbevinden van met name hun jonge kinderen op school, die al aan zoveel straling worden blootgesteld. Om een welvaartsziekte op te wekken uitermate belangrijk door te gaan met domotica, wi-fi, en veel draadloos, om een nieuwe welvaartsziekte uitbraak te voorkomen onmiddellijk stoppen en zorgen dat de leer- en werkplekken vrij zijn van een overmaat en overdaad en welvaartsgehalte X aan electromagnetische velden; kort samengevat; belastende straling.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>