Rock Goerdin doet zijn beklag op televisie

Iedereen is verantwoordelijk, behalve hij zelf. Dat stelt cosmetisch arts Rock Goerdin, die door meerdere vrouwen verantwoordelijk wordt gehouden voor mislukte borstvergrotingen. Vanavond deed hij voor het eerst zijn zegje op tv. Maar of we daar nou wijzer van zijn geworden….

Goerdin stelde bij EenVandaag dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd. Zowel door patiënten als door plastisch chirurgen die hem zwart zouden willen maken.

Feit is dat er bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) tot nog toe 87 meldingen zijn binnengekomen van vrouwen die zeggen door hem te zijn verminkt of in zijn kliniek een ziekenhuisbacterie hebben opgelopen. Goerdins kliniek, de Haagse CityKliniek, werd vorig jaar op last van de IGZ gesloten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 23 vrouwen gevraagd om aangifte te doen. Vorige week moest Goerdin voor het medisch tuchtcollege verschijnen. Die doet op 11 mei uitspraak. In het ergste geval wordt de arts voorgoed uit zijn ambt gezet. Daarnaast onderzoekt het OM of er voldoende bewijsmateriaal is om een strafrechtelijke zaak tegen hem te beginnen.

Wat ik jammer vond aan de reportage van EenVandaag was dat Goerdin – die alleen maar zijn eigen straatje aan het schoonvegen was en deed alsof hij zich van geen kwaad bewust was – geen foto’s van verminkte vrouwen voorgelegd kreeg met de vraag: wat vindt u hiervan? Hoe komt dit?

Want hij kan er wel van overtuigd zijn dat hij geen fouten heeft gemaakt, de borsten van die vrouwen zijn verminkt. Dat ziet zelfs een leek. En ik zou wel van Goerdin willen weten hoe dat mogelijk is als hij geen fouten heeft gemaakt.

Bovendien zegt het genoeg als Irene Mathijssen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Plastisch chirurgen (NVPC), die tal van zijn slachtoffers onder ogen heeft gekregen, zegt dat hij met deze serie van complicaties het tegendeel zelf bewezen heeft.

‘Er zijn te veel complicaties ontstaan en dat is een teken van foutief handelen.’ Wat Mathijssen vervolgens opsomt is niet niks: vrouwen bij wie de littekens dwars door het tepelhof lopen, waardoor zij onder meer een vermindert gevoel van de tepel hebben. Protheses die ondersteboven in de borst zaten en een borstspier die voor een groot deel was beschadigd door de techniek die Goerdin gebruikte. Dat zegt genoeg, lijkt me.

Het is overigens niet de eerste keer dat Goerdin zich moet verantwoorden. In 2001 kreeg hij al een waarschuwing van het medisch tuchtcollege omdat hij toen bij een vrouw baarmoederhalskanker over het hoofd had gezien. Hij was toen nog werkzaam als gynaecoloog.

In 2004 werd hij voor 6 maanden geschorst omdat hij te weinig gedaan om een 20-jarige vrouw met zwangerschapsvergiftiging te redden. Na de schorsing ging hij verder als cosmetisch chirurg.

Bron: EenVandaag

Lees ook:Gynaecoloog Rock Goerdin tweemaal eerder veroordeeld
Lees ook:Tuchtcollege stopt gynaecoloog Rock Goerdin
Lees ook:Beslaglegging op huis gynaecoloog Rock Goerdin
Lees ook:Is geschorste gynaecoloog Rock Goerdin nog actief?
Lees ook:Falende chirurg: ‘Ik wil dit zo goed mogelijk oplossen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>