‘Apothekers frauderen met declareren medicijnen’

Zorgverzekeraar UVIT gaat een onderzoek instellen naar mogelijke fraude door apothekers. Dat meldt dagblad Trouw vandaag. UVIT heeft aanwijzingen dat apothekers bij zorgverzekeraars andere, duurdere medicijnen  declareren dan ze aan patiënten meegeven.

Het onderzoek van UVIT, bestaande uit Univé, VGZ, IZA en Trias, richtte zich in eerste instantie op 4 medicijnen: een antibioticum, twee varianten van een bloeddrukverlager en een antidepressivum.

Daarmee zouden de apothekers niet veel verdiend hebben, maar mogelijk is dat met andere medicijnen wel het geval. UVIT heeft het onderzoek daarom uitgebreid naar andere middelen.

Volgens Jan Broeren, coördinator farmacie bij UVIT, draait het in deze kwestie vooral om vertrouwen. ‘Fout declareren mag niet, ook als het om lage bedragen gaat. Zorgverzekeraars moeten er van uit kunnen gaan dat apothekers het medicijn afleveren dat zij in rekening brengen’, zo zei hij tegen de krant.

Bron: Trouw

Lees ook:Zorgverzekeraar bindt strijd aan met slaapmiddelen
Lees ook:Nu is iedereen boos op de apothekers…
Lees ook:Ook vandaag: Dure medicijnen in de ban
Lees ook:Apothekers gaan beter opletten
Lees ook:Bijzondere medicijnen sneller bij de patiënt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>