Tóch eigen bijdrage voor de psychiater

Eerst kondigde minister Klink van Volksgezondheid aan dat hij vanaf 2011 een eigen bijdrage voor de geestelijke gezondheidszorg wilde invoeren. Toen leek die van de baan, maar nu komt ie er toch. Klink moet bezuinigen en hij ziet geen andere manier om de benodigde 110 miljoen euro bij elkaar te krijgen. En dus komt er per 1 januari toch een eigen bijdrage voor onder meer een bezoek aan de psychiater.

Het gaat om een eigen bijdrage van € 175 per behandeling voor de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg, waar onder meer de psychiatrische zorg onder valt.

Brancheorganisatie GGZ heeft woedend gereageerd en noemt de maatregel  discriminerend en slecht voor de geestelijke gezondheidszorg.

Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland: ‘Een eigen bijdrage voor de specialistische ggz discrimineert kwetsbare patienten. Daarom is deze maatregel slecht voor de hele geestelijke gezondheidszorg, en roepen we als GGZ Nederland onze leden op niet mee te werken aan de uitvoering ervan. Wij hebben ons steeds bereid getoond om mee te denken met de minister over de noodzaak om de groei van de zorg af te remmen. Maar wij weigeren dat te doen over de ruggen van onze patiënten.’

De brancheorganisatie roept ook de leden van de Tweede Kamer dringend op om vast te houden aan hun motie en de eigen bijdrage in de ggz niet door te laten gaan.

Bron: GGZ Nederland

Lees ook:Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan
Lees ook:Eigen bijdrage voor bezoek psycholoog
Lees ook:Geen eigen bijdrage voor logopedist en diëtist
Lees ook:GGZ boycot invoering eigen bijdrage
Lees ook:Ggz komt met eigen verkiezingssite

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tóch eigen bijdrage voor de psychiater

  1. Zonnig

    Ik zit in de Ziektewet en ik heb dus net zoveel inkomen als iemand die in de WW zit. Ik moet al met weinig rondkomen en de lasten gaan per 2011 ook nog eens omhoog.

    Nu loop ik bij een psychiater omdat ik 36 jaar door een hel ben gegaan, waardoor ik steeds vastloop in mijn werk, steeds weer ziek thuis zit en inmiddels een paniekstoornis heb.
    Ik betaal al een eigen bijdrage van 165,- voor de Gezondheidszorg, zoals iedereen binnen Nederland, maar dan moet ik ook nog eens 175,- per behandeling gaan betalen aan mijn psychiater. En wat is per behandeling ? Per hoeveel sessies ? En wat als zo’n behandeling een jaar of jaren gaat duren ? Waar betaal ik dan nog de huidige eigen bijdrage voor ?

    Nog een probleem : nu kreeg ik het advies om antidepressiva te gaan gebruiken, omdat het zo niet meer te doen is.
    En wat las ik vandaag : antidepressiva wordt in bepaalde gevallen straks ook niet meer vergoed. En waar haal ik dit geld vandaan ? Komt het uit de lucht vallen ? Dan maar geen antidepressiva gaan nemen ?

    Ik wil zometeen graag weer aan het werk en ik moet mijn opvoeding verwerken.
    En wat doe ik om straks weer normaal mee te kunnen draaien: ik zoek begeleiding. Maar ja, de eerste periode van 2011 en wellicht nog langer ( want ik krijg mijn medicijnen ook niet meer vergoed : zie eigen bijdrage 165,- ), kan ik wel op mijn buik schrijven, want een psychiater kan ik dan niet meer betalen.

    Leuk ! Pak a.u.b. de bonusstructuur van de banken aan, want volgens mij gaan die structuren gewoon door ! En ga bepaalde soorten belasting heffen op alle internationale organisaties die zich in Nederland hebben gevestigd en die bepaalde belastingen niet hoeven te betalen ( terwijl de kleine ondernemers deze belastingen wel moeten betalen ) en zij dit in hun eigen land, zoals Amerika, ook af moeten dragen. ( Zoals Obama reeds aangaf. ) Dit kost ons ieder jaar miljarden, Amerika klaagt omdat zij geld mislopen en dit is wel okay ? Hier betalen alle inwonenden van Nederland ontzettend veel belasting voor, maar ja, dit pakt zo’n rechts kabinet niet aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>