Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan

Er komt in 2011 toch geen eigen bijdrage voor de psychiater. Dat heeft demissionair minister Klink de Tweede Kamer meegedeeld. Klink heeft andere manieren gevonden om de 110 miljoen euro aan bezuinigingen bij elkaar te krijgen.

De Tweede Kamer is van het begin af aan al tegen invoering van een eigen bijdrage geweest. Klink kwam de Kamerleden in eerste instantie tegemoet door de eigen bijdrage te verlagen van 175 euro per jaar naar 90 euro. Maar dat was niet genoeg. En nu is de maatregel dus helemaal van de baan.

Tijdelijk dan, want betrokkenen in de ggz moeten van Klink nu zelf met alternatieven komen om te bezuinigen. Anders komt er in 2012 alsnog een eigen bijdrage voor de tweedelijns ggz, waaronder de psychiater valt.

Bron: Skipr

Lees ook:Tóch eigen bijdrage voor de psychiater
Lees ook:Geen eigen bijdrage voor logopedist en diëtist
Lees ook:Eigen bijdrage van 10 euro geen drempel voor diëtist
Lees ook:‘Eigen bijdrage psychische zorg iets omlaag’
Lees ook:Klink: Geen verhoging eigen bijdrage ziektekosten!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan

  1. H.D.B. Go

    Alle simpele idioten in NL hebben nu geen excuus meer om niet nar de psychiater te gaan. En vooral die medische aanstellers en daar reken ik óók de psychiaters zelf toe.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>