Vrouwen vaker bang voor de tandarts?

Eén op de vijf Britse vrouwen is panisch voor de tandarts, ook al is de behandeling dankzij verbeterde technologieën bijna pijnloos. Dat blijkt uit een rondvraag onder ruim 11.000 Britten. Van de mannen is slechts 10% bang voor de tandarts.

Zeggen de mannen zelf tenminste. Tandartsen geloven er weinig van. Zij denken dat mannen het gewoon niet durven toegeven.

Vier van de 10 mannen zegt de dag voor de afspraak nerveus te zijn en 42% zit angstig in de wachtkamer.

Bij vrouwen is de helft een dag voor de afspraak al zenuwachtig, evenveel respondenten zit zenuwachtig in de wachtkamer. Sommige vrouwen zijn zo bang voor de tandarts dat ze verdoofd moeten worden vóór ze op controle gaan.

Professor Nigel Carter van de Britse Dental Health Foundation: ‘Deze cijfers verrassen mij niet, veel professionals denken zelfs dat dit nog hoger ligt. Veel patiënten geven achteraf toe dat hun consultatie niet zo erg was als ze gedacht hadden.’

Bron: hln.be

Lees ook:Nederlanders massaal bang voor de tandarts
Lees ook:Onze mannen zijn gelukkiger
Lees ook:Minder vrouwen met psychische klachten
Lees ook:Mannen ‘vatbaarder’ voor diabetes dan vrouwen
Lees ook:Man bang voor schoonheidsoperatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>