Twee Noord-Hollandse tandartspraktijken mogen weer open

De vestigingen van Accres Tandartspraktijken in Den Helder en Medemblik mogen weer open. Wel blijven ze onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Volgens de IGZ voldoende 2 praktijken aan de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg, maar de inspectie maakt zich nog wel zorgen  over de summiere en beperkte aansturing van medewerkers om veilig en verantwoord te werken.

Daarom vindt inspectie het noodzakelijk dat alle vijf de vestigingen – waaronder de twee die nu weer open mogen – onder verscherpt toezicht blijven staan om erop toe te zien dat de patiëntveiligheid beter dan nu het geval is wordt geborgd.

De IGZ gaf op 2 februari 2011 het bevel tot sluiten aan vijf tandartspraktijken van Accres in Noord-Holland. Er mochten met onmiddellijke ingang geen patiënten meer behandeld worden in deze praktijken, omdat de inspectie tijdens onaangekondigde bezoeken grote tekortkomingen constateerde die ernstig gevaar opleverden voor de patiëntveiligheid.

Voor drie praktijken is het bevel tot sluiten verlengd.

Bron: IGZ

Lees ook:Inspectie sluit 5 tandartspraktijken
Lees ook:Inspectie sluit 2 malafide tandartsenpraktijken
Lees ook:VU medisch centrum onder verscherpt toezicht
Lees ook:Polikliniek cardiologie Ruwaard van Putten mag weer open
Lees ook:Negen klachten over VUmc bij IGZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>