Inspectie sluit 2 malafide tandartsenpraktijken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft voor de tweede keer in korte tijd een tandartspraktijk gesloten. Na tandartspraktijk Clinique du Commerce in het Limburgse Echt-Susteren, heeft ook de directie van Duradent in Barendrecht (voorheen Maximakliniek) te horen gekregen dat ze de deuren moet sluiten.

Beide tandartspraktijken voldoen volgens de inspectie niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg, waardoor ernstige risico’s ontstaan voor de kwaliteit van de geleverde zorg.

Het bevel tot sluiten duurt 7 dagen. Vervolgens kan de minister van Volksgezondheid dit bevel verlengen. Voor de Limburgse praktijk heeft Klink dat inmiddels gedaan, het sluitingsbevel voor de Barendrechtse tandarts verloopt donderdag.

De IGZ deed vorige week onverwachts een inval in tandartspraktijk Duradent. De inspectie trof iemand aan die zich voordeed als tandarts, maar daarvoor geen opleiding had. De patiënt die op dat moment in de behandelstoel lag, was daar niet van op de hoogte.

De ‘tandarts’ boorde, legde vullingen aan, deed wortelkanaalbehandelingen en maakte röntgenfoto’s zonder dat hij daartoe bevoegd was. Het was de tweede keer dat de inspectie hem op heterdaad betrapte.

Vorig jaar sloot de IGZ al zijn praktijk ‘Maxima’, met vestigingen in Zeist, Bloemendaal en Barendrecht. In Barendrecht zette hij zijn praktijk voort onder de naam Duradent, volgens de IGZ wegens financiële problemen.

Bron: IGZ

Lees ook:Inspectie in actie tegen falende tandartsen
Lees ook:Inspectie sluit OK’s Utrechtse kliniek
Lees ook:Tandartspraktijk Zaltbommel mag weer open
Lees ook:Twee Noord-Hollandse tandartspraktijken mogen weer open
Lees ook:Thuiszorg Lida blijft dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>