Superbacterie gevonden in drinkwater New Delhi

In het drinkwater van de Indiase stad New Delhi is een superbacterie aangetroffen die resistent is tegen vrijwel alle antibiotica. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich grote zorgen en vreest dat de bacterie zich over de wereld zal verspreiden. Vorige week is de NDM-1 superbacterie al bij een aantal Britse patiënten gevonden.
De bacterie werd vorig jaar voor het eerst ontdekt bij patiënten in Indiase ziekenhuizen. India probeerde de vondst eerst nog af te doen als bangmakerij.

Maar nadat wetenschappers van de Universiteit van Cardiff de bacterie in het drinkwater aantroffen, sloeg de WHO toch alarm. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat miljoenen mensen inmiddels al drager zijn van de bacterie.

Met de bacterie verspreiden besmettelijke ziektes als diarree, cholera en dysenterie zich veel sneller. Helemaal in een land als India, waar 650 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater of goede sanitaire voorzieningen.

De onderzoekers roepen de wereld op snel maatregelen te nemen en meer onderzoek te doen.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Superbacterie bedreigt Nederland
Lees ook:ESBL-bacterie in ziekenhuis Eindhoven
Lees ook:Kom maar door met de Basmati, want de ICE- wordt de RICE Bucket Challenge
Lees ook:Omvangrijke besmetting drinkwater in Noord-Holland
Lees ook:Man met twee penissen wordt geopereerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>