Omstreden ex-neuroloog strafrechtelijk vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo gaat de omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur strafrechtelijk vervolgen. Dat heeft de persofficier gisteren bekendgemaakt. Het is nog niet bekend wat hem ten laste wordt gelegd, maar Jansen Steur zou in het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede jarenlang verkeerde diagnoses hebben gesteld en medicijnen in het ziekenhuis hebben gestolen voor zijn eigen verslaving.

Advocaat Yme Drost, die enkele tientallen slachtoffers van Jansen Steur vertegenwoordigt, heeft laten weten ook een zaak tegen de neuroloog aan te spannen bij het medisch tuchtcollege.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) liet gisteren weten geen klacht bij het medisch tuchtcollege in te dienen omdat Jansen Steur enkele jaren geleden zichzelf al heeft uitgeschreven uit het medisch register (BIG). Daardoor kan hij zijn vak (in Nederland) niet langer uitoefenen.

Voor de inspectie is dat voldoende. Het is namelijk ook de zwaarste straf die het medisch tuchtcollege college kan opleggen, dus het heeft weinig zien om Jansen Steur zich alsnog te laten verantwoorden. Aldus de inspectie.

Drost denkt daar anders over. De letselschadespecialist vreest namelijk dat de ex-neuroloog eind 2013 weer aan de slag kan, als de verjaringstermijn voor een tuchtprocedure is verlopen.

Vast staat in ieder geval dat uitschrijving uit het BIG-register Jansen Steur er kennelijk niet van weerhoudt zijn praktijken elders voort te zetten. Enige tijd geleden werd bekend dat hij in Duitsland gewoon weer aan de slag was. En volgens Drost heeft de ex-neuroloog ook in Polen gewerkt.  

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is het onmogelijk voor de Twentse arts om zich in de toekomst opnieuw in het BIG-register in te schrijven. ‘Wij zullen dat dan zeker tegenhouden.’

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Inspecteurs IGZ voor medisch tuchtcollege
Lees ook:Tuchtzaak tegen Ernst Jansen Steur
Lees ook:Hoger Beroep Jansen Steur in tuchtzaak
Lees ook:Falende neuroloog Jansen Steur toont berouw
Lees ook:Patiënten in de steek gelaten door ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>