Stoppen met roken zonder dikker te worden

Mensen die stoppen met roken komen gemiddeld 2,5 kilo aan. Dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten. Maar misschien hoeft dat in de toekomst niet meer. Wetenschappers van de Universiteit van Yale hebben namelijk ontdekt hoe het komt dat de eetlust toeneemt als je stopt met roken. Zij hopen dat de onderzoeksresultaten leiden tot de ontwikkeling van een pil die gewichtstoename voorkomt!

De wetenschappers ontdekten in een onderzoek met muizen dat nicotine in de hersenen een eiwit activeert dat het verlangen naar sigaretten opwekt, terwijl een ander eiwit ervoor zorgt dat de eetlust afneemt.

Volgens onderzoeker Mariella De Biasi zijn de resultaten belangrijk voor het begrijpen van mechanismen die in verband staan met verslaving, gewicht en roken.

Een pil op basis van nicotine dat enkel de cellen aanpakt die ervoor zorgen dat we stoppen met eten en niet de cellen die de behoefte aan tabak oproepen, zou een oplossing kunnen zijn voor rokers die willen stoppen. Maar mogelijk ook voor niet-rokers met overgewicht die willen afvallen.

Onderzoekster Marina Picciotto: ‘Veel mensen zeggen dat ze niet zullen stoppen omdat ze dan aankomen. Wij willen mensen helpen hun gewicht onder controle te houden wanneer ze stoppen met deze ongezonde gewoonte en misschien ook niet-rokers die worstelen met obesitas.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Roken verandert hersenen
Lees ook:Stoppen met roken niet alleen maar gezond
Lees ook:Nepsigaret vergroot kans op stoppen met roken
Lees ook:Genen spelen belangrijke rol bij rookgedrag
Lees ook:Sporten om te stoppen met roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>