Haagse ‘borstendokter’ lijkt definitief gestopt

De Haagse Rock Goerdin, ook wel bekend als de ‘borstendokter’ mag zijn beroep niet langer uitoefenen. De tuchtrechter heeft hem definitief geschrapt uit het BIG-register, het kwaliteitsregister voor zorgpersoneel. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekendgemaakt.

De IGZ startte in 2009 een spoedprocedure bij het Regionaal Tuchtcollege in Den Haag omdat Goerdin in de ogen van de inspectie ernstig tekort geschoten is in de uitoefening van zijn beroep en in het nemen van zijn verantwoordelijkheid als arts.

De arts heeft – zo luidde de tuchtklacht – minstens 53 patiënten in hun behandeling benadeeld en schade aan hen toegebracht. Zo liepen van 46 patiënten die een borstvergroting ondergingen, er 22 een (vaak ernstige) infectie op.

In mei vorig jaar oordeelde de tuchtrechter al dat Goerdin zijn beroep als arts niet langer mocht uitoefenen. Hij werd met onmiddellijke ingang uit het BIG-register geschrapt. De Haagse arts ging daartegen in beroep, maar de tuchtrechter heeft nu het hoger beroep verworpen.

De IGZ is verheugd met de uitspraak van het tuchtcollege en vindt de uitspraak van groot belang voor de patiëntveiligheid.

Het Openbaar Ministerie doet nog strafrechtelijk onderzoek naar de zaak.

Bron: IGZ

Lees ook:Tuchtcollege stopt gynaecoloog Rock Goerdin
Lees ook:‘Plastisch gynaecoloog’ Rock Goerdin was al eens geschorst
Lees ook:Omstreden ex-neuroloog strafrechtelijk vervolgd
Lees ook:Hoger Beroep Jansen Steur in tuchtzaak
Lees ook:Gynaecoloog Rock Goerdin tweemaal eerder veroordeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>