XTC mogelijk nieuw wapen tegen bloedkanker


XTC is vooral bekend als partydrug. Maar Britse wetenschappers denken dat een aangepaste vorm ervan een nieuw wapen kan vormen tegen bloedkanker.

Dat XTC een vernietigende werking heeft op kankercellen, hadden wetenschappers al eerder ontdekt. Het probleem was dat de benodigde hoeveelheid XTC dodelijk was.

Nu hebben de Britten een nieuwe variant ontwikkeld die wel 100 keer effectiever is in de strijd tegen kankercellen. Ook zou deze versie minder giftig zijn voor de hersenen dan ‘gewoon’ MDMA.

Onder bloedkanker valt onder meer leukemie en de Ziekte van Kahler. Ook de ziekte van Hodgkin (lymfeklierkanker) zou met de nieuwe variant van XTC behandeld kunnen worden. Voor het zover is, zullen er eerst nog heel wat studies gedaan moeten worden naar de werkzaamheid en veiligheid.

Wetenschapper John Gordon van de Universiteit van Birmingham: ‘We hebben het middel getest op diverse soorten kankercellen, waaronder die van leukemie en lymfeklierkanker. In sommige gevallen konden we de kankercellen helemaal elimeneren. We moeten uiteraard nog verder onderzoek doen. We zitten in de reageerbuisfase en moeten nog zien hoe het menselijk lichaam reageert, maar we zijn heel enthousiast over de resultaten tot dusver.’

Bron: Gezondheidsnet.nl

Lees ook:Goed nieuws over bloedkanker
Lees ook:Behandeling leukemie zeer succesvol
Lees ook:Kankervaccin voor het eerst op mensen getest
Lees ook:Kind geneest steeds vaker van leukemie
Lees ook:Kinderen die genezen van leukemie riskeren andere vorm van kanker

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “XTC mogelijk nieuw wapen tegen bloedkanker

  1. vitamine b6

    wel grappig om te lezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>