Aantal wanbetalers zorgverzekering blijft toenemen

Steeds meer Nederlanders hebben moeite om de premie voor de zorgverzekering te betalen. Meer dan 300.000 verzekerden hebben inmiddels een betalingsregeling getroffen met het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Dat meldt dagblad Trouw vandaag.

Als verzekerden hun premie niet kunnen betalen, moeten ze in eerste instantie bij hun verzekeraars aankloppen. Bij meer dan 6 maanden achterstand worden ze overgedragen aan het CVZ. Die zorgt ervoor dat de premie wordt ingehouden op de uitkering of het loon.

Als dat niet mogelijk is dat stuurt het centraal Justitieel Incassobureau, dezelfde instantie die verkeersboetes int, maandelijks een nota. Zodra de CVZ wordt ingeschakeld, wordt de premie verhoogd met een boete van 30%.

Het CVZ nam in 2009 de incasso over van de zorgverzekeraars, met als doel het aantal wanbetalers terug te dringen. Maar volgens het CVZ neemt het aantal mensen met betalingsproblemen nog steeds op

Komend najaar evalueert de Tweede Kamer de betalingsregeling.

Bron: Trouw

Lees ook:Aantal wanbetalers zorgverzekering blijft stijgen
Lees ook:Hevige buikpijnen van zorgrisico
Lees ook:Ook Salland en Energiek verlagen de premie
Lees ook:Geen respijt meer voor wanbetalers ziektekostenpremiepremie
Lees ook:ONVZ maakt als tweede zorgpremie bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>