Eerste Nederlandse App voor astmapatiënten


Heb je astma en COPD en kun je wel wat hulp gebruiken bij je pogingen om gezond te leven en je ziekte onder controle te houden? Geneesmiddelenfabrikant AstraZeneca brengt vandaag de gratis Longpass App op de markt, de eerste Nederlandse app voor deze patiëntengroep, die je daarbij helpt.

In Nederland leven een miljoen mensen met een ongeneeslijke longziekte zoals astma of COPD. Via de Longpas App kunnen zij gericht doelen stellen voor een gezonde leefstijl, zoals traplopen, wandelen, sporten en ontspannen.

De app registreert of de doelen worden gehaald. De behaalde doelen kunnen gedeeld worden met anderen via Facebook of e-mail. Ook kunnen patiënten hun medicijngebruik en gezondheidstoestand registreren en deze informatie delen met zorgverleners via de app zelf of via e-mail.

Astma en COPD zijn chronische aandoeningen die niet te genezen zijn. Maar met de juiste medische behandeling en een gezonde leefstijl is het verloop van de ziekten wél te beïnvloeden of onder controle te houden. Om een gezonde leefstijl te stimuleren staat aan de basis van de Longpas App  het beweeg- en leefstijlsysteem BRAVO, dat is ontwikkeld door het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen.

De gratis app past in de digitale trend waarbij patiënten met chronische ziekten zelf hun ziekte managen en daarbij direct online in contact kunnen treden met hun zorgverlener.

De Longpas app is vanaf vandaag september te downloaden in de Apple app-store, maar ook via facebook.nl/longpas. De app is in eerste instantie beschikbaar voor de iPhone.

Bron: AstraZeneca

Lees ook:‘Minister negeert epidemie van chronische ziekten’
Lees ook:Over 5 jaar moet longzorg veel beter zijn
Lees ook:Een vijfde COPD-patiënten beweegt te weinig
Lees ook:Longziekte kost mensen hun baan
Lees ook:Huisartsen gaan actief COPD opsporen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>