Dood door meloenen


Wie had ooit gedacht dat je aan een meloen zou kunnen bezwijken? Het kan toch echt. In de Verenigde Staten zijn al zeker 13 mensen overleden na het eten van verontreinigde meloenen.

De cantaloupe-meloenen zijn besmet met de listeria-bacterie. Eind juli kwamen de eerste meldingen binnen. Inmiddels zijn 72 mensen in 18 staten ziek geworden door de besmette vruchten en zijn er zeker 13 overleden.

De meesten zijn boven de zestig jaar. Van 3 sterfgevallen wordt nog onderzocht of hun dood in verband staat met het eten van besmette meloenen.

Naar verwachting zal het aantal slachtoffers de komende weken verder stijgen, omdat de symptomen van de listeria-bacterie vaak pas na enige tijd optreden.

De bron is inmiddels bekend: een teler uit Colorado. Hij heeft op 14 september een zogeheten ‘recall’ gedaan. De oorzaak van de listeriabesmetting is echter niet bekend.

Volgens de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit lopen Nederlandse consumenten geen gevaar. De teler levert geen producten aan Europa.

Bron: EVMI

 

Lees ook:Waarschuwing voor gerookte vis
Lees ook:‘Slachtoffers salmonellazalm krijgen schade vergoed’
Lees ook:EHEC-uitbraak is voorbij
Lees ook:Twee doden door ‘salmonellazalm’
Lees ook:Opnieuw EHEC aangetroffen bij Nederlandse teler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>