Waarschuwing voor gerookte vis

Voorverpakte gerookte vis kan een schadelijke bacterie bevatten. Daarom moet deze vis voor het eten tot minstens 85 graden worden verhit. Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) dinsdag bekendgemaakt.

De listeria-bacterie kan ernstige problemen veroorzaken, zoals hersenvliesontsteking

Het advies geldt vooral voor zwangere vrouwen, omdat de bacterie een spontane abortus kan veroorzaken. Maar ook mensen met een verminderde weerstand zoals ouderen, moeten volgens de VWA oppassen.

De VWA heeft gerookte zalm, forel, paling, haring en makreel onderzocht. In ruim drie procent van de visproducten werden meer listeria-bacteriën aangetroffen dan is toegestaan.  

"Listeria is in het bijzonder gevaarlijk omdat de bacterie zich blijft vermenigvuldigen, ook al is het product vacuüm verpakt en ligt het in de koelkast", legt de VWA uit.  

Listeria is een algemeen voorkomende bacterie die risico's kan opleveren in producten die niet worden verhit. Ook producten als paté, filet américain en kazen van rauwe melk kunnen de bacterie bevatten.

Bron: nu.nl 

 

Lees ook:Aldi vraagt of je de gerookte regenboogforel terug wilt brengen #darmbacterie
Lees ook:Pas op met gerookte zalm!
Lees ook:Dood door meloenen
Lees ook:Al 350 mensen besmet met salmonellabacterie
Lees ook:Zalm uit supermarkt besmet met salmonella

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>