‘Ziekenhuis moet verwijdering borstimplantaat betalen’

Ziekenhuizen moeten opdraaien voor de kosten die het verwijderen van de omstreden PIP-borstimplantaten met zich meebrengen. Dat vind GroenLinks. Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek afgelopen weekeinde dat er al langer twijfels bestonden over de kwaliteit van de Franse borstimplantaten.

Toch gingen tientallen plastisch chirurgen in Nederlandse ziekenhuizen door met het plaatsen van de implantaten. Daarom moeten de ziekenhuizen zelf opdraaien voor de kosten voor het verwijderen van de implantaten en indien nodig een verdere medische behandeling, vindt GroenLinks.

Tweede Kamerlid Linda Voortman stelt hierover schriftelijke vragen aan minister Schippers (Volksgezondheid). Ook wil Voortman weten hoe het gebruik van deze onveilige borstimplantaten voorkomen kan worden.

Bron: GroenLinks

Lees ook:Onduidelijkheid over invriezen eicellen
Lees ook:Nederlandse vrouw niet bezorgd om borstimplantaat
Lees ook:Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen
Lees ook:Hackers losgelaten op Elektronisch Patiëntendossier
Lees ook:‘Patienten met stervenswens worden serieus genomen’

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘Ziekenhuis moet verwijdering borstimplantaat betalen’

  1. Maria Smit

    Al jaren vraag ik aandacht voor vrouwen die invalide worden door het implanteren van kunststof in het vaginale gebied (want die zijn er helaas ook..). Zij laten deze operatie niet uit cosmetisch oogpunt uitvoeren, maar omdat de gynaeoloog het nodig vindt.
    Nu er zoveel commotie is ontstaan n.a.v. het borstimplantatenschandaal, hoop ik dat ook deze groep vrouwen (die slachtoffer is van dezelfde gebrekkige wetgeving) gehoord en geholpen gaat worden. Welke media willen hier eens over publiceren? Zou Groen Links zich ook druk willen maken over deze groep geïnvalideerden?

      /   Reply  / 
  2. amber

    Waarom vindt de gynaecoloog het nodig? Wat is het doel?

      /   Reply  / 
  3. Maria Smit

    Het is triest, maar zo’n gynaecoloog zegt dan dat opereren met kunststof implantaat nodig is i.v.m. de kans op recidive (terugkerende verzakking). Hij vertelt niet dat de techniek betrekkelijk nieuw is en de gevolgen op de lange termijn niet eens bekend en ook niet dat er duizenden vrouwen wereldwijd invalide zijn geworden n.a.v. ingrepen met kunststof in het bekkenbodemgebied.

      /   Reply  / 
  4. Maria Smit

    Op 10 januari vroeg ik welke media eens zouden willen publiceren over vrouwen met kunststof implantaten in de bekkenbodem. Inmiddels is dat gebeurd: Zembla heeft in hun uitzending van 16 maart naast de P.I.P. slachtoffers en patiënten met defecte ICD implantaten ook aandacht besteed aan deze doelgroep.
    Inmiddels heb ik begrepen dat ook Groen Links zich inderdaad naast de P.I.P. slachtoffers ook druk is gaan maken over de groep vrouwen met bekkenbodemimplantaten.
    Ik vond dat ik dat wel even moest melden.
    Er bestaat (sinds november 2011) overigens een steunpunst voor vrouwen met kunststof in de bekkenbodem. Website: http://www.meshedup.eu

      /   Reply  / 
  5. Maria Smit

    “steunpunst” moet natuurlijk steunpunt zijn! (zat in gedachten al een paar woorden verder).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>