Waarschuwing voor verontreinigde maagzuurremmer

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), de overkoepelende brancheorganisatie van apothekers, waarschuwt voor verontreinigde tabletten pantoprazol, een veelgebruikte maagzuurremmer.

Het gaat om pantoprazol 40 mg Ranbaxy (30 maagsapresistente tabletten) met als chargenummers 2297556, 2293914 en 2293796. De KNMP heeft van diverse apothekers en patiënten klachten ontvangen. Op basis hiervan heeft het KNMP laboratorium het bewuste middel onderzocht.  De ingestuurde tabletten bleken een onaangename geur te hebben vergeleken met andere tabletten van hetzelfde middel.

De KNMP heeft de vermoedelijke verontreiniging gemeld bij de fabrikant en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Op basis hiervan haalt de leverancier deze drie charges van het middel van de markt.

Volgens voorzitter van de KNMP Jan Smits is dit zeker niet het eerste incident. ‘De druk van politiek en verzekeraars om de prijzen van geneesmiddelen drastisch te verlagen heeft duidelijk zijn schaduwzijde.’

De apothekersorganisatie raadt patiënten aan om het chargenummer op het doosje te controleren. Mensen die in bezit bent van een doosje met chargenummer 2297556, 2293914 en 2293796 kunnen het best contact opnemen met hun apotheek.

Bron: KNMP

 

Lees ook:Patienten jarenlang opgelicht door hoge medicijnprijzen
Lees ook:Run op schildkliermedicijn!
Lees ook:Bittere pil voor ADHD-patiënten: Amfexa wordt 3 x zo duur!!
Lees ook:‘Schaarste aan medicijnen dreigt’
Lees ook:Antivetpil Acomplia komt tóch in apotheek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waarschuwing voor verontreinigde maagzuurremmer

  1. wim

    Gewoon meer water drinken, 2 liter per dag en eventueel een glas daarvan mengen met 1 eetlepel biologische appelciderazijn, lost het probleem op zonder enig risico van vervuiling en het is veilig en effectief.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>