Thuisapotheek is failliet

De Thuisapotheek is failliet. Vanaf vandaag levert de internetapotheek geen medicijnen meer. Dat meldt het Algemeen Dagblad vanochtend.

Patiënten worden verwezen naar de eigen huisarts of de lokale apotheek. De 120 medewerkers hebben gisteren te horen gekregen dat crediteuren het faillissement hebben aangevraagd,.

De Thuisapotheek startte in 2006 en richtte zich voornamelijk op chronische patiënten die met regelmaat medicijnen nodig hebben. De Thuisapotheek nam hen alle zorgen uit handen: de apotheek regelde het herhaalrecept bij de arts, hield de voorraad en het medicijngebruik van de patiënt bij en zorgde ervoor dat patiënten hun medicijnen op tijd en gratis thuisgeleverd kregen.

Toch was de Thuisapotheek ook regelmatig negatief in het nieuws. Zo zou de werving van klanten via telefoon en mail soms behoorlijk agressief van toon zijn.

Oprichter Gerard Gerwald zegt in het AD dat de ‘gewone’ apotheken in Nederland de Thuisapotheek als een te grote concurrent zagen en zijn bedrijf hebben kapot gemaakt. Apotheken en huisartsen zouden patiënten hebben afgeraden met de Thuisapotheek in zee te gaan.

Bron: AD

Lees ook:‘Thuisapotheek gaat over de schreef’
Lees ook:Dovobet®-zalf geleverd door ApotheekZorg
Lees ook:Huisartsen krijgen tik op de vingers
Lees ook:‘Apotheekmedewerkers hebben vaak last van agressieve klanten’
Lees ook:Medicijnen bestellen via internet: langzaam en duur

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Thuisapotheek is failliet

  1. Marja van der Zalm

    Heel prettig voor mensen die slecht ter been zijn, die Thuisapotheek. Zou fijn zijn als dit initiatief toch door kan gaan!

    Groet, Marja

      /   Reply  / 
  2. Tillie

    Ik was heel tevreden over de thuis apotheek. Moet nu weer zelf steeds de huisarts gaan bellen voor herhalings-recepten. Heel vervelend.

      /   Reply  / 
  3. Ries

    Al jaren klant bij de thuisapotheek met tevredenheid. Afgelopen week nog een recept opgestuurd wat moeizaam geregeld kon worden via speciast. Dit is verloren gegaan omdat men nergens meer bij mag komen. Met andere woorden..regel het zelf maar. Heel vervelend dat men failiet is gegaan maar de afhandeling vind ik zeer slecht..geen email, telefoontje of andere waarschuwing. Ik vind het vervelend voor de medewerkers, maar had een betere afhandeling verwacht.

      /   Reply  / 
  4. Frank

    Zelf heb ik de Thuisapotheek ook altijd als een erg fijne online apotheek ervaren. Ik snap echt niet waarom iedereen zo negatief doet over deze apotheek.

    Ik blijf bij een apotheek waarbij ik online kan bestellen en er zijn prima alternatieven zoals OpenApotheek; http://www.openapotheek.nl/
    Daar ga ik vanaf nu mijn herhaal medicatie bestellen.

      /   Reply  / 
  5. Peter

    Echt jammer dat het moest stoppen en ik hoop echt dat ze terug komen. Ze waren altijd een erg vriendelijk en behulpzaam service.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>