Basisverzekering kost gezin volgend jaar 3000 euro

Een gemiddeld gezin is volgend jaar ruim 3000 euro kwijt aan de basisverzekering, blijkt uit berekeningen van Independer.nl. In 2013 betaalt een gezin van twee volwassenen en twee kinderen gemiddeld 1.110 euro meer premie voor de basisverzekering dan in 2006. Dat is een stijging van 57% in zeven jaar.

De nominale premie voor de basisverzekering stijgt volgens het ministerie van VWS volgend jaar met 20 euro per persoon, ofwel 40 euro per gezin. Ook de kosten die een gezin volgend jaar zelf moet betalen (eigen risico) voor zorg liggen in 2013 fors hoger dan bij de invoering van de zorgverzekering in 2006.

In 2006 kende de basisverzekering een no-claimkorting van 255 euro. Wie in een jaar minder dan 255 euro aan zorg verbruikte, kreeg aan het einde van het jaar het restant van het bedrag bedrag uitbetaald.

De no-claimkorting is in 2008 vervangen door een verplicht eigen risico. In 2008 was het eigen risico nog 150 euro, volgend jaar is dat 350 euro. Op basis van gegevens van het ministerie van VWS is de verwachting dat een gezin volgend jaar gemiddeld 398 euro kwijt is aan betalingen uit het eigen risico. Samen met een gemiddelde premie voor de basisverzekering van 2650, komen de totale kosten op ruim 3000 euro.

Wie zich extra wil verzekeren, kan naast de verplichte basisverzekering nog een aanvullende verzekering afsluiten. Die kosten komen dan bovenop de 3000 euro.

Bron: Independer

Lees ook:Zorgverzekering in 5 jaar tijd ruim een kwart duurder
Lees ook:Helft Nederlanders verwacht eigen risico niet op te maken
Lees ook:Zorgpremie 20 euro omhoog
Lees ook:Tientje per maand meer zorgpremie?
Lees ook:Eerste ziektekostenpremie van 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>