Jongeren mijden dokter om hoger eigen risico

Eén op de drie jongeren zegt minder vaak naar de huisarts te gaan als het verplicht eigen risico omhoog gaat van 220 euro naar 350 euro, zoals volgend jaar het geval is. Het grappige is: een bezoek aan de huisarts valt helemaal niet onder het eigen risico! Het is en blijft gratis!

Het is een van de opvallende conclusies uit de ING-BudgetBarometer, een periodiek onderzoek van ING onder Nederlandse consumenten.

Volgend jaar stijgt het eigen risico in de zorg naar 350 euro. Uit eerder onderzoek van de ING blijkt dat hierdoor de zorgkosten in 2013 met gemiddeld 50 euro per huishouden stijgen.

Toch zijn we geenszins van plan om gezonder te gaan leven. Negen op de tien ondervraagden zegt zijn levensstijl niet aan te passen door stijgende zorgkosten. Slechts 4% zegt hierdoor wel gezonder te gaan leven.

Bron: ING

Lees ook:‘Eigen risico stijgt volgend jaar naar 400 euro’
Lees ook:Eigen risico kan oplopen tot 600 euro
Lees ook:Forse stijging eigen risico in de zorg
Lees ook:Eerste zorgpremie voor 2008 bekend
Lees ook:Huisarts wordt gemeden i.v.m. ‘Eigen risico’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>