Helft jongeren met handicap is eenzaam


De helft van de Nederlandse jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte is eenzaam. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Rode Kruis, uitgevoerd door TNS/NIPO. 20 procent van de ondervraagde jongeren met een beperking vindt het leven niet prettig.

Het Rode Kruis vindt de resultaten van het onderzoek die vandaag naar buiten zijn gebracht, schokkend. Ook onder gezonde jongeren is het percentage eenzaamheid hoog.. 34 procent van de ondervraagde jongeren is eenzaam. "Mensen die eenzaam zijn, kunnen in een isolement terechtkomen", zegt Cees Breederveld, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Volgens hem gaat het om een probleem dat zich in stilte afspeelt. Uit het onderzoek blijkt dat er een taboe rust op eenzaamheid en dat mensen en niet gemakkelijk over praten.

Om eenzaamheid onder jongeren te verlichten en om het onderwerp aan te kaarten, heeft het Rode Kruis de campagne ‘De week van je leven’ gelanceerd. Mensen met en zonder een handicap of chronische ziekte kunnen een reis winnen. Reizen, aldus het Rode Kruis, brengt mensen met elkaar in contact en is dus een goede manier om eenzaamheid op te lossen.

Bron: AD.nl

Lees ook:3% Nederlanders bezit over EHBO kennis
Lees ook:Eenzaamheid slecht voor de gezondheid
Lees ook:Eenzaamheid verhoogt risico op Alzheimer
Lees ook:Voel je je eenzaam? Dit boek kan je helpen
Lees ook:Ruim 80% jongeren verzwijgt depressieve gevoelens op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>